بسم الله الرحمن الرحيم
هذه اولى مشاركاتى فى هذا المنتدى واتمنى ان شاء الله ان تعجبكم....يارب
وهى شرائح البذنجان الرومى بالبيض والبقسماط( ذى البفتيك)
المكونات : بذنجانه رومى كبيره-بقسماط ناعم-بيضه-ملح وفلفل وتوابل-زيت للتحمير-بعض ورق الخس الذى يكون مقطع
الطريقه : يتم تقطيع البذنجانه شرائح او على شكل دوائر لتعطى شكلا جمالياعند التقديم,نضعه فى الماء والملح لمدة
5 دقائق,ثم يترك ليصفى مائه,نكون ضربنا البيضه مع الملح والفلفل والتوابل,وكمان نحضر البقسماط الناعم,ونضع الزيت على النار وناخد الشرائح ونغمسها فى البيض ونغطيها بالبقسماط ثم توضع فى الزيت ليتم تحميرها ,نحضر سرفيس ونضع فيه الخس لتزيين السرفيس ونضع الشرائح فى السرفيس وتقدم ساخنه....وبالهنا والشفا.
وانا مستنيه ردودكم ان شاء الله....سلام
وعلى فكره اطلقت على هذه الاكله اسم( بذنجان Samah-بالبيض والبقسماط )
ومره تانيه بألف هنا وشفا